Sümeg látnivalók

a "barokk kisváros"

Sümegről mindenkinek a hegycsúcson álló vár jut eszébe, ami rendjén is van, de jó tudni, hogy ez a csodás hangulatú városka, számos élményt tud nyújtani nevezetes várán kívül is. Legyen az természetjárás a fehér kövek tájvédelmi körzetben, vagy a 10 legjobb vidéki éttermek közé sorolt méltán híres Terazza bisztróban szerzett kulináris élmény, de akár csak egy nagy séta a barokkos  városka utcáin. Vendégeink számára ajánlom a mindenki számára elérhető Sümegi Lovagi Tornát is, mint kiváló és egyedi programot.

Néhány kedvcsináló ötlet és információ 

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült  

A vár gazdája szüntelenül azon dolgozik, hogyan tehetné még izgalmasabbá, érdekesebbé a várat és környezetét, ezt bizonyítják az alábbi információk. KLIKK

Árak és nyitva tartás itt:  KLIKK

_____________________________________________

A vár és környezetének megismerése a vár alatt található ---park, 

-állatsimogató, 

-lovarda /be lehet menni a lóistállóba is/

-lovaskocsikázás, vagy akár a 

-középkori játszótér, 

-történelmi lovasjátékokkal, esetleg a 

-Kocsi És Fegyvermúzeum 

lazán lehet, egy teljes napi program is. Étkezési lehetőség a várparkban több is van. A parkolás ingyenes! 

Sümeg nevezetességeit említve nem mehetünk el a Püspöki Palota mellett, amely hamarosan /felújítást követően/  teljes egészében látogatható lesz.

Az 500 éves Püspöki Palota pincéjében található a Egly Palota pince és bormúzeum, Részletek, KLIKK

Sümegen található továbbá Afrikárium, Őskori Tűzkőbánya /kovakő/ , Cápári Lovasiskola lovasprogramok, Kisfaludy emlékház, A Ferences Kegytemplom ami a csodatevő Mária szoborról vált országosan híressé.