Zalaszántó látnivalók

A települést a híres Béke Sztupa tette igazán ismerté amellett, hogy különleges természeti adottságokkal rendelkezik. Mégis a látnivalók Zalaszántón korántsem csupán ennyiben merül ki.

A Sztúpa a 316 méter magas Világosvár hegyről néz a Balatonra, 30 méter magas és 24 méter széles. Ez Európa egyik legnagyobb Sztúpája.


Buddha tanításai, ereklyéi és egy 24 méteres életfa található a Sztupa belsejében. A Buddha szobor Dél-Koreából származik. A Sztupa Buddha szellemét, ugyanakkor bölcsességét, minden élőlényhez fűződő együttérzését és szeretetét is jelképezi. A béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe. 

A sztupát a Dalai Láma személyesen avatta fel 1993-ban. A sztúpától lefelé, egy erdei lépcsőn és ösvényen el lehet jutni a szerzetesek házáig, ahol az ajtó mindig nyitva áll, szabadon bemehet bárki és megtekintheti a szentélyüket. Ingyenes a látogatásuk, becsületkassza van kihelyezve és saját maguk által készített tárgyaikat, ékszereket lehet "vásárolni" önkiszolgálással. 

Néhány éve egy meditációs központ is épült a Sztupa mellett, amely szintén folyamatosan fogadja a látogatóit.

 A vendégháztól kb 15 perc alatt elérhető autóval, Bazsi felé haladva a zalaszántói hegyen.

Meditációs Ház a Sztúpa mellett
Meditációs Ház a Sztúpa mellett

Kotsy- vizimalom 

 gyönyörűen felújított épülete is Zalaszántón található, klikk a képre.

Mézeskalács múzeum

Nyitvatartás:
Március 12-től június 30-ig
hétfő: szünnap
a hét többi napján: 10.00 - 17.00 óráig

Július 1-től augusztus 22-ig MINDEN NAP 10.00 - 18.00 ÓRÁIG

Augusztus 23-tól november 1-ig
hétfő, kedd: szünnap
a hét többi napján: 10.00 - 17.00 óráig

Elérhetőség: Drótos Gyöngyi

Tel.:06/30/589-7934, e-mail: drotosgyongyi@gmail.com

Tátika Vár

Zalaszántó közigazgatási területén található várat szerintem vétek volna kihagyni. Az onnan nyíló panoráma egy finom ebéd kiséretében egy emlékezetes napot teremt mindenkinek egy zalaszántói kirándulás alkalmával.